[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Tvojom sam snagom
za tvoje misli prikovana,
svojim željama u svom sam danu okovana,
trajem u riječima
mrežom poljubaca zahvaćena,
zajedničkom žudnjom obuhvaćena.

Prolazim danima
tvojim rukama dodirnuta,
u svojim sam noćima stvarnošću netaknuta,
u čežnji trajem neprekinuta,
u svakoj misli pronalazim se
bolom rasprsnuta.
***

I znaš…da tvoja bol i moja postaje
dok dodir nježnosti
za mene čuvan,
na tvom toplom dlanu
samuje.

Posted by shadea

This article has 16 comments

 1. Valjda je umjetnost kad ne razumiješ a ja nemogu razumjeti:

  “Tvojom sam snagom
  za tvoje misli prikovana”

  Svaka čast za mnoge stihove shadea al ne razumijem kako nečijom snagom za nečije misli može se biti prikovan,kako posjedovat neku snagu.Za mene vrijedi ona pjesma koju dosta ljudi može razumjeti i naučiti nešto iz nje.Iz ove ništa osim par lijepih stihova pred kraj o čežnji,nježnosti…
  Ne bi volio da izazovem ljutnju ili da nekog unesrećim …
  Samo malo želim biti objektivan i dosta mi je komentara super ,prelijepa ….itd.

  Veliki pozdrav za sve vas !

  • Mustafa,da bih objasnila cijelu pjesmu i još mnoge druge,objasnila onako kako bi ti rado da objasnim do detalja,dakle za takvo bih objašnjenje morala iznosti detalje iz svog privatnog života.Jer ova pjesma (kao i većina drugih) pisana je iz mog života i iz mene.
   Ono što ti mogu pokušati objasniti je stih koji si naveo 🙂
   U tom stihu govorim o tome da je osoba psihički jaka.Preskače neke prepreke u životu i ne lomi se na njima.Ima jaku osobnost i ta snaga me veže za njega jer je fascinantna,zadivljujuća.
   Ne znam jesam li ti pomogla da razumiješ.
   Stvar je u tome da ja u svoje stihove uplićem svoje osjećaje.A to je teško objašnjivo ako se stihovi ne osjete.Nije svatko dovoljno tankoćutan da bi osjetio stihove..zar se ne kaže da pjesnike teško tko može razumjeti? 🙂 Ne smatram se pjesnikinjom u pravom smislu te riječi.Ja se samo pjesnički izražavam kad opisujem osjećaje.Ništa više.
   I naravno da se neću naljutiti jer za to nemam razloga. 🙂
   Ne tražim da mi se ispod pjesama piše “divno,krasno” ako se to ne misli.Ni ja to ne pišem ispod tuđih stihova ako me se pjesma ne dojmi.Ono što me se ne dojmi,ne komentiram.Što ne znači da sve što ne komentiram nije ostavilo dojam.Ponekad i ne stignem sve pročitati a kamoli iskomentirati jer imam i druge stvari u životu za napraviti a ne samo biti na poezijionline.
   Puno puta sam naglasila (nov si možda pa ne znaš)da bih stvarno voljela da mi se kaže ako nešto nije u redu u mojim stihovima.Ako nisu dobri.Ali isto tako da se napiše zašto nisu dobri kao što ja napišem razlog ako nekome ukažem na nešto što bi moglo biti bolje ili je malo nespretno napisano i sl.
   Volim konstrukrivnu kritiku i od nje niti sam bježala niti ću ikad bježati.
   A čini mi se da sam ovdje jedino ja ta crna ovca koja nekome ponekad napiše da nešto u pjesmi malo “škripi” 🙂
   Isto tako ne doživljavamo svi jednako neke stihove.Ono što je meni fantastično tebi će biti samo prosječno ili obratno.
   Jedino me malo zbunjuje tvoja rečenica da su za tebe dobre pjesme samo one iz kojih se nešto nauči.Pa,ja osobno smatram da je jako malo pjesama iz kojih ćeš nešto naučiti u tom smislu u kojem ti misliš.No da ne duljim-preporučam ti da preskačeš moje stihove jer iz njih baš ništa nećeš naučiti jer ih ja tako ne pišem 🙂 Iz njih možeš samo naučiti kako ja osjećam a to nije ono što ti tražiš u pjesmama 🙂
   Lijep ti pozdrav Mustafa! 🙂

   • Uvjerila si me i sad mnogo bolje razumijem o čemu pišeš a stihove tvoje neću zaobilazit jer mislim da su vrijeni pažnje.
    Ja ći u njima uvijek naći nešto lijepo pa i za naučit.
    Drago mi je što si racijonalna i iz ovog komentara se može dosta naučit o tebi,tvojoj poeziji i uopšteno odnosu prema pisanoj riječi..
    Hvala i lijep pozdrav 🙂

 2. čeznutljiv ritam, jako lijepo prikazana čežnja… osjećaš ga u potpunosti. razumijem točno što govoriš, iako mi nije sasvim jasno je li vaša čežnja obostrana? teško je biti žena i teško je voljeti nekad… lijep pozdrav 🙂

  • Hvala ti Hilaire na posjeti i izdvojenom vremenu za moje stihove! 🙂
   Hvala ti i na lijepom komentaru!
   A čežnja je obostrana..i nije uvijek lako biti žena (u pravu si)…ali nije uvijek lako biti ni muškarac 🙂
   Lijep ti pozdrav i ugodna ti noć! 🙂

 3. Shadea,pjesma je toliko jaka i svaki redak odiše iskrenom osjećajnošću da sam se ja naježila od glave do pete.Neznam koji bi stih izdvojila jer jedan bez drugoga ne idu 🙂 Lijep ti pozdrav !

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting