[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Opet su mi u san noćas došli svatovi.
Ponovo Bog poruku mi šalje.
Ne želim da bude to što mora biti.
Bježim od veselih lica tih.

Ni muziku njihovu ne želim da slušam.
Znam,sviraju posmrtni marš.
Jednu će dušu u kolo odvesti.
Neko će danas postati dio njih.

Samo se molim na ovaj dan sveti
da ti ćeš ostat’ u krilu svoje majke.
Jer tek si pupoljak što vapi za suncem.
Jer tek si ptić što treba učit svijet.

Nek danas anđeli sklope oči svoje
i bar jednom ne dođu po dušu.
Nek dopuste pupoljku da postane ruža.
I nježnom ptiću da nauči let.

Opet su svatovi pjesme svoje pojili,
a ja sam plačući bježala od njih.
Dok gledali su me začuđeno,kao neku ludu,
ja sam bježala sve brže i jače.

Ne daj se milo,maleno stvorenje!
Pričat ću sa Ocem,molit se za tebe.
Neka dušu tvoju ostavi međ’ nama.
I živi milo,maleno stvorenje.
Vrati osmijeh majci,ne daj joj da plače!

Budućem Stefanu!

Posted by skorpijaj

CRVENO-ZELENO JEDNOSTAVNA-KOMPLIKOVANA CRNO-BIJELO SUNCE-SNIJEG VESELA-TUZNA POEZIJA-PLES

This article has 23 comments

 1. Pesma je, kao sanovnik, razmisljanja, briga, svatovi i muzika su u tvom snu najava losih zbivanja, najava….Sta ti bi skorpi, malo dete moze biti i novi zacetak-pocetak neceg lepog, simbolika je visestrana, kako kome odgovara i usta veruje….
  Pozdrav i snezni osmeh, a evo ti i jedne grudve, pa gadjaj nekoga!!!! Pusa!!

  • Nisam sanjala malo dijete.Postoji malo dijete,tek rođeno.Ne zna se hoće li preživjeti.
   Čitav svoj život sanjam te svatove.Sad će neko reći kako sam sujeverna i bla bla.Nisam.Godinama sam pokušavala sama to odbijati.No kad god sam ih sanjala nešto se dogodilo.Ako sam u snu pobjegla sa veselja sutra bih saznala da se meni neko jako blizak razbolio i završio u bolnici.Al ako ostanem na veselju,ujutru ustanem i čekam za koga će mi javiti da je preminuo.I tako svaki put.Već godinama.
   Noćas sam bježala koliko su me noge nosile.
   Eto toliko o mom sujeverju.
   Snijeg bi mi prijao. 🙂

 2. Tvoja pjesma je svojevrsna molitva. Molitva usudu da bude milostiv, da dopusti prirodan tijek stvari, da pupoljak postane ruža koja će se rascvasti ljepotom i životom. Dirljivi stihovi.Otvaraju srce. Pozdrav Škorpi.

  • Istina.Molim se za šansu jednom malenom biću.Šansu da se smije,prohoda,progovori,da raduje oca i majku.Samo je malo sebično što sam izostavila oca u čijim sam očima prije par trenutaka vidjela tugu ravnu majčinoj.

 3. Ova krasna pjesma me je jako dojmila svom ljubavlju majke za djetetom, pupoljkom ljubav ona iskonska koja je vezana pupkovom vrpcom, nedjeljiva, nemjerljiva u svoj toj ljepoti. Osmjeh ti šaljem 🙂

 4. Draga Skorpi…iskreno pjesma mi je bila narazumljiva ali nakon što si pojasnila to o svojim snovima…sve dobiva smisao i jednu drugu dimenziju osjećaja…
  Ali koliko god mi je bila nerazumljiva prije nego sam vidjela objašnjenje svejedno sam osjetila te nabijene osjećaje u svakom stihu.
  I sad nakon tvog objašnjenja…razmišljam kako negdje daleko (a sutra već može biti jako blizu) postoji jedno malo biće koje je trebalo biti radost svima…a toliko je tuge oko njega…i razmišljam kako je nepravedno i koliko apsurdno da je meni u ovom trenutku kad se netko tako nejak bori da preživi , najveća briga nešto što naspram te borbe nije vrijedno ni spomena!!Daleko od toga da me život nije udarao..i te kako me udarao i još će…ali ovo o ćemu ti pišeš u ovoj pjesmi je daleko najteži udarac u životu roditelja(koji to možda i neće stići biti u pravom smislu te riječi)
  Sa najiskrenijim željama onima kojima su potrebne…ostavljam ti topao pozdrav!
  P.S.kad stigneš provjeri poruke

  • Provjerila i odgovorila.
   Znaš svi mi smo ubjeđeni da su naši problemi najveći.Međutim kada se desi nešto kao ovo sa bebom to nas malo prodrma.Mene lično dovede da sama kažem hej ženo ti si sretna.Ćuti i ne kukaj. :)Pozdrav draga.

  • Mi nismo ni svjesni koliko ovakvih priča ima oko nas.Koliko ljudi stvarno pate.Naši problemi su nam najvažniji.Problemi koji i nisu to u pravom smislu riječi.Zar ima šta bolnije nego kad roditelj ne može pomoći svom djetetu?Kad su mu ruke vezane jer je samo čovjek.Bez moći da pomogne voljenom biću.Ja sam to iskuila par puta u životu.Tu nemoć,kad gledaš voljenu osobu kako pati,boluje.A ruke su ti vezane.Od bake koja je zbog šećera ostala bez noge,pa oca koji već 12 godina ne može da govori,teško hoda i ne može pomjeriti desnu ruku,do dragog.Ali opet kažem nek su moji anđelčići dobro.Ostalo ću prebroditi nekako. 🙂 Možda zato umijem tugu prenijeti u riječi baš tako kako je prenosim.
   Hvala na čitanju draga moja.Pusa. 🙂

 5. Skorpi, ponekad se i sama zaprepastim nad činjenicom kako me mogu slomiti obične, beznačajne gluposti dok u svijetu postoje sudbine kakve sama spominješ i to su vjerojatno oni trenuci kada se malo zamislimo sami nad sobom i progledamo dalje od svog pogleda. Istina je da nas okružuju bolne priče i gotovo beznađe onih koji se utapaju u ‘stvarnoj’ boli … a mi smo zaokupljeni svojim teretom za koji nerijetko mislimo kako je i suviše težak – a lagan je kao pero u odnosu na spomenuto iz tvoje pjesme, koja je zaista vrijedna pažnje.

  Hvala tebi što si ju podijelila s nama kao i svoje misli …

  Veliki pozdrav !

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting