[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Štef se s Barom svadi,
o velikomu problemu tu se radi.
Jer Štef je u ormara zašel,
i nekakove gaće našel.
Pa si misli, nisu moje,
sad bu Bara vidla svoje!!!
Nešči mu po hiži šeta,
i njeg´vu Baru smeta.
Sad bum Baru pital,
gdo se to po sobi skital!
Al´ se Bara Štefu smije,
i veli mu da baš pri sebi nije.
Nema pojma gdo je gaće zgubil,
i koga bi to Štef vubil!
I rekla mu je da se z njom nek ne svadi,
i da se rajše najdeju h kadi.
Lepo buju skup pločice zribali,
i jedno drugom h krilu zibali.
Štef  ni na gaće pozabil,
al´je zato Baru u kadu namamil!!!
***
Sve si mislim kak bum suseda zvala,
no…neke mu bum za te gaće dala.
Al´bum zato pločice ribala,
i h Gubecovom krilu zibala !!! ;)))

Posted by newenka

This article has 27 comments

 1. Dakle :))) ti si Newe dobra vibracija svakim ispisanim stihom. Kada pročitana pjesma u nama izazove osjećaj ushita i veselja, mislim da niti jedan čitatelj ne može a da istovremeno ne osjeti i zahvalnost što je imao priliku pročitati ovakvu pjesmu. Ti daruješ – osmijeh :)i nadam se da znaš koliko je to neprocjenjivo.

  Pozdravljam te od srca !

  • Dakle:)))) draga Blue, nakon pročitanog Marijinog osvrta, svih vaših pohvala i moje predzadnje pjesme nisam mogla odoljeti a da ne “zasviram” jednu o Štefu i Bari…onak za osmijeh, baš onak kak sam se ja smijala dok sam ju pisala..Kćer me pitala…čuj, a kaj se ti tak blesavo smiješ danas?! hehehe pak ti nekakve bedastoće po glavi hodaju-rekla je…:)))
   Drago mi je da darujem tu toliko bitnu stvar-osmijeh, jer malo ga je na današnjem svijetu…kak sam ti rekla, mi smo iznad njih-čangrizavih :)))

   Hvala na tvom toplom srcu :))

   • Newe, morala sam se vratiti 🙂 Stvarno uživam u tvojim stihovima. Tvoje misli su razigrane i s nevjerojatnom lakoćom ih oblikuješ u stihove, a sada kada si spomenula svoju malenu … imam sliku kako te ulovila s osmijehom na licu i pjesma mi je još draža.

    Molim te, ostani uvijek ovako vedra i puna života. Danas rijetko susrećemo takve ljude oko nas.

    Zagrljaj !

 2. Hjoooooj Newe…ma gdje nađeš inspiraciju za tako otkačene stihove?:))))
  S tobom se stvarno može smijati do suza!:)))
  Eh,,imam jedan mali mali prijedlog za jedan stih koji mi malo škripi
  “al´je zato Baru u kadu namamil!!!”…meni se nekako čini da bi više odgovaralo “al´ je zato Baru h kadi zgrabil”…ipak je ona njega mamila u kadu..pa nek ju tam zgrabi kak se spada ili ti “kak bog zapoveda”!:)))
  Kisseke pošiljam expresno za črlene obrazeke tvoje!:)))

  • Pa eto…vidiš, ima ovdje dobrih vibracija…kao što sam rekla Blue, to je nastavak Bele Zime…a i Dragica je rekla da joj fali moj Dragec-vragec…no Štef se tu štima…ima se o čemu :)))

   Kaj se tiče mamljenja, i ja sam ti o tome razmišljala…al sam namjerno to tak ostavila jer Štef zna da posle svake svađe Bara kadu pripremi…i onda je lukavo to iskoristil, napravil je gužvu tam di je nema…(znaš to su ti bile nove gaće kaj mu je Bara kupila, a on to ni znal) tak da bum ipak tak ostavila…hehehe
   Kužiš starka moja?!

   pusek i kiseki :)))

  • Fala ti draga Mare…ja pročitah tvoj osvrt i odgovorih…a kak ti ja baš nisam tj.ne kužim se baš u taj forum…uopće ne znam kamo je taj moj odgovor otišao, možda u tvoje poruke tamo na forumu?! Uglavnom znam, tj. provjerila sam, nije vidljiv što mi je žao jer sam se zahvalila ne samo tebi, nego i ostalima na pažnji i čitanju.

   Hehe…volim biti vragec i sve kaj uz to ide moja Mare…hvala ti na tvom veeeelikom osmijehu :))

   puseeeek :))

 3. Hahaha, Dragec vragec zaboravi gace, ako je newe, ne bi palo ribanje i zibanje, hehe, kad opet nesto Stef nadje, smisli mu novu varku! Bas luckasta pesma, super! Pusek!

 4. Prava mala pripovjetka, puna smjeha ali ozbiljnosti na pretek jer nije šala moglo je biti vraga da se Bara ni dosjetila, a ti Newe tako to lijepo napišeš da je prava milina čitati ti pjesme. Osmjeh do neba šaljem 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting