[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Svu noć bogovjetnu

šaputale su breze

Umrla je ljubav

A jutros ni pomena o tome:

među čituljama nema

njenog imena

niti u smrtovnicam

izlijepljenim po gradu

Samo će grobari

tiho

bez ičijeg znanja

sahraniti

moje slomljeno srce

Heerlen, 14.08.2010.

Posted by SAFOS

SAFETA OSMIČIĆ (biografija) Safeta Osmičić (Ibrahima i Sanije) rođena u Gradačcu, 6. marta 1955. godine. U Modriči živjela, završila školu i radila, a sa tridesetak godina prelazi u Hrvatsku, gdje ostaje narednih pet godina, da bi odatle za vrijeme rata krenula put Zapadne Evrope. U Njemačkoj nalazi utočište i tu živi pet godina, gdje u međuvremenu polaže njemački jezik. Ali sudbina je nosi dalje, pa seli za Holandiju, gdje svojih posljednjih četrnaest godina života živi i stvara. Do sada je izdala četiri knjige: - IZMEDJU NAS – zbirka poezije, TDK „Šahinpašić“- Sarajevo, 2007. - SLONICA MICA U KUPOVINI FARMERICA – slikovnica za djecu, „Bosanska riječ“ – Tuzla - Wuppertal, 2008. - MEDO MEDENI I NJEGOVI PRIJATELJI – slikovnica za djecu, „Planjax“- Tešanj, 2009. - MELEK RABIJA – roman, TDK „Šahinpašić“- Sarajevo, 2010. Učesnik mnogih književnih manifestacija, član književnih udruženja i dopisnik nekoliko web portala. Radovi objavljivani u zbornicima učesnika književnih udruženja i na stranicama web portala.

This article has 8 comments

  1. Opet jedinica za divne stihove…meni to nije jasno…tko se ovako šali…u stvari ovo više i nije šala…ovo je već jako bezobrazno!!!
    Safos,jako lijepa pjesma…od mene deset:))

    • Stvar je u tome Safos što se to već neko vrijeme događa i to redovito i sa najljepšim stihovima…ne samo danas i ne samo sa tvojim pjesmama.I sumnjam da to radi netko tko ne zna šta znači koliko zvijezdica ili prst dolje ili gore -.-”
      Lijep pozdrav:))

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting