[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Svanulo jutro kad se otopio snijeg. Jedva sam dočekao da topli vjetar sa jugoistoka otopi snijeg u vinogradu jer mi je puštanje zmaja puno draže od sanjkanja. Danas je vjetar bio topliji nego ikad prije ove godine i puhao je dovoljno snažno za puštanje zmaja. Veselio sam se i žutim jaglacima koje ću sresti kad odem u vinograd, sigurno su i oni nestrpljivo čekali da se snijeg otopi pa da uživaju u proljetnom suncu. Moj zmaj je žut kao jaglaci. Žuta je moja najdraža boja.

Imam konop dug više od 40 metara na kojeg sam privezao zmaja i zaputio se prema vinogradu. Kada sam došao gore rastužio sam se jer nije bilo jaglaca, ali zaboravio sam to kada sam pustio zmaja. Uživao sam gledati ga kako leti visoko u zraku.

Vjetar je zapuhao jače i držati zmaja na konopu je postalo malo teško, ali sve je bilo u redu dok mu nekakva pčela ili ptica nije uletila u grlo, tada se oteo kontroli i počeo rigati vatru. Ja sam panično namotavao konop što sam brže mogao, ali konop je puknuo i vinograd je izgorio, a zmaj odletio.

Sada kad je otišao opet mi nedostaju jaglaci.

Posted by Herc

Živim pišem dišem Jedem molim volim

This article has 2 comments

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting