[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Umrijet’ ću noćas nagovješćuje mi mjesec
I to banalnim udarcem noćnog tramvaja broj 32. Neće me vidjeti, a ja neću biti u stanju raspoznati svjetlo ni zvuk.
Ožalošćeni stajat’ će u nevjerici motreći kako mi tijelo poput ping-pong loptice odbijaju s jedne na drugu stranu vozači koji također ne raspoznaju svjetlo, ni zvuk. Plakati će,vrištati, ali neće doći po mene. Ni jedan od njih. Ni jedna prijateljica, a majka ne zna. Sirota, bolesna bi optrčavala samo da me pokrije od pogleda drugih. Pošlo bi joj za rukom to skrivanje sramote. Bi, znam da bi.
Stoga mi oprosti na ovim riječima što ti ih u polupijanom tonu rasipam u krilo. Vidim, sređen si za let. Odlično ti pristaje skidanje kalja, grijeha i opanaka sa sjećanja.
Nitko nije bio u tome tako dobar.
Nitko kao ti.

Konobar, još dva Zmajska, jer on govna ne pije. Nisu u pravu slušam te, ti znaš najbolje. Ti si oličenje istine i informiranosti o svemu. Najbolje.
Njušiš sarkazam, a ja se radujem mirisu poznatog parfema. Mirišeš tako dobro, to ti priznajem. Dopusti mi izreći kako pomislim nekad na tebe. Ili nemoj. Već je piva okrznula samopouzdanje. Ha ha. Kako posao? Uskoro si Gazda znači. Da. To je uvijek bilo važno. Neka misle da si glavni neka misle da si sretan neka misle da ti ide bolje nego ikome. Puniš ego vješto isplaniranog lova naivnih, dok se u tebi mreškolje bolesti i gnjev. Dok stres grubo stišće prsa, a strah liže kosti.
Mislim da je moja fizička smrt ništa, jer ti odavno mrtav gaziš. Obljubljen talentom demagogije, ne kuže kako mrtav živiš.

Ma što? Slušam ja tebe. I tako znači ponovno si morao ustati prerano? Ha u sedam! Za naše veze ustajala sam u pet, spavala u dotrajalim vagonima.. Aha a pa da nije važno. Nisam ja ti. Nemam tvoje savršene dlanove i oko mi malo bježi u stranu. Izvini, žudim za drugačijim životom, pa se gubim tu i tamo u masi ljudi. Aha, moraš ići.

Ostavi mi djelić sebe za uspomenu. Da znam kako laži samo u iluziji otkrivaju.
Da ponesem to noćas sa sobom u nebo, nakon udarca tramvaja broj 32.
U neki bolji svijet gdje neću imati ulogu žene, biti gologlava lutka iz izloga, i nikada imati prave prijatelje.

Molim? Ma šalim se. Da piva je loša. Vidimo se.

Posted by MaatWerthernine

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting