[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Tražim te, pjesmo,
po kutevima srca,
u dubinama duše
i otvorenim dlanovima.
U sjenama po zidu,
po nebu bez zvijezda,
u krošnji bez cvata,
svugdje tražim te.

I razbacujem misli
i zatvaram oči,
puštam vrelu suzu,
nalazim te mrtvu.
Spokojnu i tihu,
pjesmu bez nota,
sa sjenama tuge,
s gorčinom tkanu.

Padam na koljena,
ljubim ti slova,
tko te napisao,
čija si duša?
Šuti, pjesmo,
znamo ja i ti,
tko u tebi živi,
čiji su to sni.

Posted by LoLa

This article has 27 comments

 1. Ma,prekrasno,prekrasno…nađoh se… i ja tražim,vrtim se i kako si ono rekla razbacujem misli…znam gdje je to,ali nema…zatvaram oči,idem dalje!!! Glava gore,mirisan dan je predamnom! Pusek! 🙂

 2. LoLa…prekrasno…pročitala sam ju sinoć nekoliko puta…ali sam ostavila da komentiram danas…nekako mi je bilo žao kvariti osjećaj komentarom:)))Lijep pozdrav i osmjeh:)

 3. shadea, nalazim dosta sličnosti među nama (nadam se da se ne ljutiš:))), jer sam i ja sinoć pročitala ovu PREKRASNU pjesmu i zbog emocija koje je izazvala u meni – zaboravila je ocijeniti! 🙂

  • Draga Marija,naravno da se ne ljutim,dapače,drago mi je da nalazimo sličnosti…kao što si jednom napisala…nas romantika još ima i ne damo se:)))Lijep pozdrav uz pregršt osmjeha:)))

 4. Uh, koliko vas je. ;)))

  Ne govorim u stihovima o osjećaju koji nas prožima kad pokušavamo napisati pjesmu, pa ne nalazimo prave riječi.

  Govorim o pjesmi koju sam napisala prije deset godina, u koju sam slila cijelu dušu, srce, svaku i najmanju emociju, koju sam napisala u jednom svom jako teškom razdoblju. Nedavno sam negdje sasvim slučajno naišla na tu pjesmu, potpisan je bio netko drugi. Da ne ulazim u detalje…
  Ovo je pjesma o Pjesmi. Ovo je spomenik onim stihovima, koje je netko svojim potpisom ubio.

  Lijep dan vam želim. Do nekih drugih stihova…… ;))

 5. Bilo mi je jasno da se ne radi o riječima koje se ne malaze kada ih trebamo…i bilo mi je jasno da se radi o nečemu daleko dubljem i težem…samo nisam znala odgonentnuti o čemu…ali kad si Nigelu odgovorila da je previše važno da se baci u smeće…znala sam da ima nešto…drago mi je da si pojasnila…ali mi nije drago to što se dogodilo…i mislim da bi trebala “vratiti kući zalutalu(ukradenu) ovcu”…ne zbog pjesme,ni zbog stihova…nego zbog emocija koje si u nju utkala…zbog tvoje duše koja je unutra u pjesmi…i zbog sjećanja na teške trenutke koje si prošla jer i oni nas mnogočemu nauče…Draga LoLa,VRATI SEBE s tom pjesmom!!

  • Pjesma je već otrgnuta iz rokovnika, kojeg sam jedva našla nakon toliko godina. Ne želim pjesmu koju je netko drugi potpisao, za mene je mrtva.

   Ali ne možeš ostati ravnodušan kad vidiš takvo nešto. Nažalost pouzdano znam, da i na ovome portalu ima “autora” koji tuđe duše potpisuju svojim imenom. Malo mi je to i smiješno. Ako ne mogu napisati pjesmu, neka nađu drugi hobi. A ne glumiti nekakvog romantika, ljubitelja umjetnosti, osobu s dušom…

   Objavljivanjem dajemo priliku da to svatko napravi s našim pjesmama. I neka, ali ne bih voljela naići na to.

   • Ne znam koje su okolnosti dovele do toga da se desi to što ti se desilo a i nebitno je sada…samo mi je žao…i ispunja me i tugom i bijesom to što čujem…meni je to nepojmljivo,nezamislivo…to nije krađa stihova…to je krađa sjećanja na dijelove života koji je Tvoj,krađa osjećaja koji su samo i jedino TVOJI…sad se baš jadno osjećam zbog svega…
    Draga LoLa…zagrljaj šaljem…najtopliji…i osmjeh k´o Velebit…(s Velebitskom Degenijom na samom vrhu) 🙂

 6. ;))) Ne trebaš biti bijesna, nisam ni ja. Samo me uvijek iznova iznenadi kad takvo nešto vidim, čujem. A mrvicu i takne činjenica da ti tako netko pljune na dušu.

  Pa kradu i estradnjaci, kako ne bi onda “obični” ljudi. Ima jedna hr. popularna pjesma, koju je napisao moj prijatelj i poklonio ju meni. Koliko znam, također je istu objavio na jednom portalu. Naravno, kao autor pjesme je navedena jedna “popularna osoba”, a ne on. Ukraden je samo dio pjesme, ja imam cijelu.

  Tako da takve stvari nisu ništa novo i neobično. Nije pjesma o kojoj govorim u stihovima jedina moja ukradena. Ima ih jako dosta. Ali ova mi je zbog sadržaja jako puno značila. Samim time je zaslužila spomenik. ;)))

  Lijep pozdrav tebi. Zagrljaj šaljem.

 7. Lola,divna je pjesma.:)
  Pročitala sam i tvoje objašnjenje kako je nastala.Nisam iznenađena krađom i prisvajenjem tuđih ideja,misli,pjesmama.Nažalost.Dešava se.Ja nemam takva iskustva…ili bar ne znam da ih imam.Šaljem ti veliki pozdrav!:))

 8. Prekrasna pijesma,preplaviše me osijećaji…..
  Uvijek se pitam tko to može bilo što krasti,to ništa dobro ne može dati a nekom može uzeti puno toga, ne odvojiti ga više nikad od bola.
  Topli pozdrav!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting