[Ukupno:3    Prosječno:5/5]

Znam, draga…
Izmedju nas se nikada
nije dogodila pjesma
i neće se dogoditi
bilo kakvo pjevanje
jer ti ne voliš poeziju
ti ne voliš mene

Poznato mi je, draga…
Nisi čitala čak ni lektiru
a nisi pročitala ni recept
za kakav kolač
jer ti voliš serije
ti voliš lake komade

Da, draga…
Tebi ne vrijedi pisati
i svaki moj uzdah
namijenjen je vjetru i vatri
a ti skoro i ne postojiš
i postojiš zato
što je mnogo takvih kao ti
koje postoje
jer im se postoji

Ne, draga…
Pakujem se i odlazim
odlazim na nebo
u mir u tišinu
odlazim tamo
gdje će neko ljepši od tebe
čuti i prihvatiti ovo
što sam ovoga puta
i samo ovoga puta
na ovom putu
imao da kažem

Posted by marijamiko

This article has 9 comments

 1. i postojiš zato
  što je mnogo takvih kao ti
  koje postoje
  jer im se postoji

  ponekad mislim da bi nam svima bilo lakše kada bi i sami tako živjeli.
  bilo bi lakše.

  Lijep pozdrav 🙂

 2. Da… To je ono prastaro pitanje: kada jesam?… I, tako je freelove… Nama koji uistinu postojimo teško je što takvi jesmo. Drugačijima je mnogo lakše. Ova pjesma govori i o nekakvom nesporazumu a nesporazuma je itekako mnogo na ovom lijepom svijetu. Lijepo zapažanje i lijep pozdrav od Milenka!

 3. Nasmijala si me plavo_sunce… Ma, ne brini, mi pjesnici smo isuviše strašljivi da bi odletjeli (pogotovo u takvu visinu). Ipak, mi letimo na sigurnom, tj. samo u svojim pjesmama koje su koliko i mudre toliko su i iluzionističke. Hvala na komentaru i lijep pozdrav!

 4. Hvala sibila na ovom i više komentara mojih prethodnih pjesama… Odgovaram samo ovdje, jer treba dopustiti i drugima “da dišu”. Tvoji komentari su britki i pogadjaju suštinu. Naravno da sam obradovan kada mogu pročitati da nekoga ispunjavaju i moji prilično zatamnjeni i višeznačni stihovi čija zagonetnost ponekad zna preći i u isprazno. Dobra je ta tvoja osobina, ozbiljno uzimanje poezije kao neke vrste zadatka (uz to i zadovoljstva): pretpostavljam da u više navrata pročitaš više pjesama i ne mrzi te da ih iskomentarišeš (da li u svojoj bilježnici, u svom umu ili na ovom portalu?…). Lijepo! Veliki je dar u današnje vrijeme z n a t i čitati pjesme i pjesnike. Pozdravljam te iz pjesničke duše sa velikim poštovanjem i zahvalnošću! Milenko.

  • Da Milenko, u više navrata pročitam više pjesnika i trudim se da njihove riječi ne nađu zatvorena vrata mog doživljaja napisanog…tvoje mi je pisanje veoma “leglo”, pa sam sebi dala malo slobode da te iščitam unatrag (nisam redovito na portalu) i pokušam doživjeti kroz napisano.
   Mnogo si me nahvalio, hvala ti na tome…i naravno, piši dalje, uvijek netko čita, pa i kad se ne bilježi komentarom ili ocjenom…a doći ću i ja.
   lp Milenko 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting