[Ukupno:2    Prosječno:5/5]

Ah ta mladost i ljubav.. Mi tinejdžeri mislimo da je sve tako jednostavno, da je jednostavno voljeti, patiti, trpiti, čekati.. Mislimo da je ljubav tako divna, ali naučiš da nije. Tvoj život koji se svodio na prostor zaštićen krilima tvojih roditelja proširio se na mnogo strana za koje nismo ni sami svjesni. Odrastanje je dio našeg života, to se dešava htjeli mi to ili ne. Ono dijete koje je bilo u nama umire ali ostaje, nestaje ali se ne zaboravlja. Vrijeme nas natjera da se kad tad ponašamo kao dijete od godinu dana iako mi imamo mnogo više od toga. Od prvog koraka, od prve izgovorene riječi mi počinjemo da razmišljamo o sebi, o svojoj budućnosti. Djevojčicu koju nije zanimalo sta oblaci odjednom pocinje zanimati, odjednom se počinje sredivati za nekoga. Prolazi vrijeme i vrijeme dok ne upoznamo onog našega „nekoga“, za koga se borimo, koga volimo. Taj neko nam se uvuče tako lagano pod kožu, dovoljan je jedan pogled, jedna riječ i već znaš da je gotovo. Znaš da si pao u okove čovjeka kojeg nisi ni poznavao kako treba.. Zatim počinju pogledi, dodiri, noći koje nisu imala kraja, dopisivanja koja ti postanu navika.. Naviknemo na nečije prisustvo iako smo svjesni da ćemo patiti ako ode, a otići će.. Znamo da hoće, jer ovaj život nije vječan pa ni ta tzv. ljubav. Upustimo se u avanturu za koju ne znamo kako će zavšiti. Noći provedene na klupici, noći provedene pričajući sa tom osobom.. Dan kada se upoznaš sa njegovim roditeljima, dan koji je izgledao kao raj.. Sve odjednom padne u vodu.. Padne zbog osoba koje uzimaju tuđe, koje ne gledaju koga povređuju.. Navikneš na bol, navikneš na suze koje ne možeš izbjeći.. Boli te odsustvo na koje si navikla, boli te svaki spomen imena koje je isto kao i njegovo, svaka stvar koja te podsjeca na vas.. Znala si da ste se sreli u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu ali upustila si se u tu avanturu, čeznula si za poljupcima koji bi te dizali 3 metra iznad neba.. Željela si znati kako je kada te neko zove „Samo moja!“, iako je obećavao zajedničku budućnost, imena  i broj djece, iako ste imali iste snove, nije išlo. Sjediš, plačeš, sjećaš se i znaš da i on to isto misli ali muško je to malena, on će nastaviti dalje ali će pokušavati zadržati tebe kraj sebe, a ti ćeš kao zadnja budala uvijek mu se vraćati jer ga voliš i ne možeš da ga mrziš. Svaki put povjeruješ u laži na koje si pala i na početku te avanture, ma koliko god patila vraćaš mu se. Kada pokušaš da nastaviš dalje jednostavno ne ide. Niko nema njegove oči, njegov glas, hod, niko ne grli kao on.. Jednostavno navikneš na život u tami, na grč koji se naziva osmijehom i na onu nadu da će ti se nekad vratiti, a sresti ćeš ga kad tad kako drži ruke druge djevojke u svojoj ruci, zaboljeti će te vjeruj mi ali i njega će shvatit će šta je pustio da tako lako ode, da ode zbog novih avantura koje će trajati veoma kratko a sa tobom je mogao imati cijelu vječnost.

Znaš malena ovo nije ljubavna priča ovo je priča o ljubavi.

This article has 1 comment

  1. Teško je i kad si puno stariji, a gdje ne bi bilo teško u tinejdžerskoj dobi. Taj osjećaj da si nešto imao, pa izgubio, a bespomoćan si promijeniti išta, nije lako podnijeti, ali u tvom slučaju dobro je što si tako mlada. Čovjek što je stariji sve teže podnosi takve i ostale situacije u kojima pati voleći nekoga. Namjerno nisam upotrijebila izraz “zbog ljubavi”, jer ne pati se zbog ljubavi. Pati se zbog očekivanja i želja, zbog nadanja i čežnji, ukoliko one ostaju neispunjene.
    Nema ništa ljepše nego biti sposoban zaljubiti se i voljeti. Nema boljeg osjećaja nego što je onaj kad ti srce poskakuje u trenutku susreta s tom nekom posebnom osobom. Nema takve sreće kao što je ljubav. Ali, ljudi kao ljudi, često ljubavi dajemo pečat nesreće jer smo pogubljeni. Ne samo tinejdžeri, svi smo mi danas pogubljeni u ovom svijetu.
    Jedna pjesma kaže: “Ne krivim ljubav, ne krivim te…”. Ja nikad i nisam nikoga krivila kad sam zbog ljubavnih jada patila. Jednostavno, tako je kako je. Nije lako to prihvatiti, ponekad se puno namučiš dok dođeš do tog mira i pomirenja, ali ako se boriš da do njih dođeš, doći ćeš.
    lp

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting