[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Zamisli da poznajem M-a dulje nego tebe

i da smo si bliski.

Zamisli da te zamolim da me pokrivaš

kako bih otišla s njim

nabaviti lampice za bor na poslu.

Zamisli da traži od mene pomoć

svako malo za nešto,

a ja kao da jedva čekam,

bez prigovora pomognem.

Zamisli da zaplešem s njim.

Zamisli da trebamo skupa kod kolegice,

i da ja njega uključim u taj plan.

Zamisli da kažem kako mi takav jedan treba.

Zamisli i to da izgovorim svoje ime

uz njegovo prezime

(nebitan je kontekst).

I zamisli da za tebe i druge kolege

kažem da ste mi poput braće,

a za njega to ne kažem nikad,

bar ne pred tobom.

Zamisli kako bi se osjećao.

Ne bi li i tebe ranilo sve to?

Ne bi li bio ljubomoran?!

Bi li moje lijepe riječi mogle sve ispraviti?!

Posted by plavo_sunce

Rođena u kišnom danu jedne duge zime. Poeziju pišem od djetinjstva, ponajviše ljubavnu i misaonu. Omiljeni pjesnici Tadijanović, Cesarić, A.B.Šimić, Ujević.

This article has 2 comments

 1. Oprosti, plavo_sunce na sljedećem što ću kazati… Prethodno sam prokomentarisao, čini mi se, četiri pjesme. Ja sam pomalo star, pa sam i umoran. A opet, činilo mi se da bi bio grijeh, prema tebi i tvom učešću na ovom portalu, da zaobiđem i tvoju pjesmu. Najmanje sam nekakav sveznajući kritičar nečije poezije. Pjesma je pjesma, ona je kao žena, nikada je ne možeš do kraja doznati! A eto, ti si u svojim pjesmama najviše i upravo to: žena koja voli! Ti besjediš na ovom portalu, govoriš nam svojim pjesmama ono što te tišti. Tako se odigrava život jednoga bića pred nama. To su te pjesme pune života. Taj strah od ljubomore i potreba da se o ljubomori probesjedi, taj pokušaj da pjesma kao magija odradi nešto u ljubavi i za ljubav, čini od tvoje poezije uzvišeni čin života. Htio sam to reći. I rekoh. lp

 2. Ne znam što bih trebala oprostiti. Svjesna sam da bi poezija trebala prvenstveno biti umjetničko djelo, stvoreno u podjednakoj mjeri talentom, osjećajem i vještinom. No, eto, moja je poezija vrlo emotivna, možda i previše, ali to mi je jednostavno potrebno.
  Jesam li žena koja voli ili zaljubljena žena, ni sama više ne znam.
  Iz mojih pjesama se vidi da mi se mnogi osjećaji miješaju u srcu, a mnoge misli u glavi. Nekad ga volim toliko da bih ga prepustila drugoj samo da bude on sretan, malo me boli pomisao da voli drugu, malo se ljutim jer mi nije jasno njegovo ponašanje… Ima tu svega.
  Da, odigrava se život jednog bića pred svima koji čitaju. Je li to dobro ili nije, ni to ne znam.
  Ono što ja vama želim reći jest to da sam vam zahvalna do neba što nađete vremena i volje iskomentirati poneku moju pjesmu. A u pravu ste da pjesmom pokušavam odraditi nešto u ljubavi i za ljubav, jer imam dojam da već neko vrijeme onaj kome i o kome pišem čita. Nadam se da će to pomoći bilo meni, bilo njemu, ili oboma, da razrješimo situaciju, što god mi to razrješavanje donijelo.
  Veliki vam pozdrav od sveg ❤

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting