[Ukupno:2    Prosječno:5/5]

Živim u svom svijetu

gdje nema mržnje i zala

gdje nema ljutnje i laži

sve je ljubav i šala

i ako me ikada sretneš

besplatne zagrljaje djelim

osmijehom lice ukrasi

voli bićem cijelim

shvati da nismo sami

shvati da ljubav je lijek

osjeti energiju cjeline

čekam te cijeli vijek

više nemaj straha

sve je iluzija,nema bola

nekih malih moćnika

kojima je prioritet kontrola

Voli bez uvjeta

slušaj srce i uči

jednog dana ćeš me sresti

u liku majke u svojoj kući.

 

Posted by servus.nomercy

Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli, živio sam usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji. Love is the cure :)

This article has 4 comments

  1. “…osjeti energiju cjeline…” Pjesma nije do kraja jasna i čini mi se da je to njena čar. Ako se poveže sadržina sa naslovom onda možemo dobiti prelaz od žene ljubavnice do majke djeteta. No, ja sam je eto tako shvatio. Možda griješim?… Možda je to samo pjesma o majčinskoj ljubavi? Dijete ili čitalac dobijaju tu poruku koja je plemenita: “shvati da ljubav je lijek”. Ili, žena je toliko moćna, ona je ta Velika Majka svijeta, čovjeka, utjeha koja rađa, odmor čovjeku i slično. Ova pjesma je tako i pohvala ženi koja voli i brine, koja na kraju dolazi u dom, kao duh, kao majka. Lijep pozdrav! Milenko.

  2. Sviđa mi se način previranja tvojih misli pa ću ti reći,dakle,ja vjerujem da svako dijete izabire svoje roditelje dok je duša koja čeka na svoju ponovnu reinkarnaciju.Ova pjesma je upućena njemu (koji je sad skoro 11 g) i njoj (koja je skoro 6g) jer s njima živim,njih učim toj bezuvjetnoj ljubavi i dobroti..pa čak i onda dok ih nije bilo znala sam,čekala ih..sada uživamo,grlimo se i volimo nesebično,jedni druge ali i dr ljude.
    Energija cjeline,o tome bih mogla knjigu napisati a već je dug komentar 🙂 Hvala Milenko!

  3. Super stihovi o bezuvjetnoj ljubavi koju Fromm opisuje kao jedinu istinsku ljubav, a to je majčinska. Jedino majka ne traži ništa za uzvrat, a sam čin davanja i pomaganja za sreću i uspjeh svog djeteta beskonačno je usrećuje.

    Lp!

  4. Da..no ja sam uvjerenja da postoji i ljubav slična (ne u tolikoj mjeri ali) takvoj i između dva partnera,da zajedno rastu intelektualno gurajući prema naprijed jedno drugo,emocionalno kada uz tu neku osobu želite postati najbolja verzija sebe i želite samo sreću i mir onom koga volite pa makar to i nije najbolje za vas..moguće jest..ali rijetko (zbog ega i potreba) se pronalaze takve osobe..da,to je zrela ljubav.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting