[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Bože moj, koji si izvor i ušće života,jedino u Tebe vjerujem, samo se Tebi molitvama obraćam, jedino u Tebe se ufam te nastojim biti što sličniji Tebi. Pravedni Bože, koji si svim živim bićima odredio način ponašanja, a ljude obdario moralnom sviješću i moralnim zakonima,obraćam Ti se sa zahvalama i molbama.

Hvala Ti što si odredio da se rodim kao razumno biće slobodne volje, te sam u stanju shvatiti i razumjeti ciljeve i motive vlastitog djelovanja i birati način njihova ostvarenja.

Hvala Ti što si odredio da se rodim u obitelji mojih roditelja, koji su me odgajali u oskudnim materijalnim uvjetima te su me već od malena privikli da radim i zarađujem kruh svoj svagdašnji, a da ga ne otimam, bilo kojim načinom, od drugih ljudi te da se vladam prema pravilima i zakonima koje si Ti ugradio u duše svih razumnih bića.

Hvala Ti što me pratiš kroz cijeli moj život i pomažeš mi, da između raznih mogućnosti, koje mi se pružaju, izaberem one koje su za mene dobre, a u odnosu prema drugim ljudima pravedne. Ako sam i pored Tvoje pomoći u izboru, koji put, ipak, pogriješio, Ti me nisi napustio već si me svojim savjetima poticao kako da prođem bez po život pogubnih posljedica.

Hvala ti što si me namjerio na moju ženu Lenku s kojom sam proživio u ljubavi, sreći i zadovoljstvu skoro punih pedeset godina, kroz koje vrijeme si nas obdario sa dvoje prekrasne djece i četvero zdrave i bistre unučadi.

Odlukom sudbine moja odana supruga, majka naše djece i brižna baka naše unučadi zauvijek nas je napustila te svoj samački život provodim u tuzi i žalosti.

Bože moj, molim Te:

– da duši moje drage žene omogućiš dostojan mir i počinak u svome krilu,

– da budeš uz naše potomstvo kao što si bio uz nas,

– da mu pomogneš da život provede u zdravlju i zadovoljstvu,

– da sva naša unučad zasnuju svoje obitelji i podignu zdravo potomstvo,

– da u poslovnom životu postignu uspjeh od kojeg mogu pristojno živjeti

– te da zemaljski život napuštaju po prirodnom i generacijskom redu.

Molim te da meni daš snage i volje da i dalje živim sve dok sam u stanju sam se brinuti o sebi, a kada to više ne budem mogao, podari mi naglu i iznenadnu smrt da ne padnem drugima na teret i da ne trpim dugotrajnu bol.

I na kraju molim Te: da djeluješ na ljude pojedince i narode u cjelini kako bi postali miroljubivi i snošljivi jedni prema drugima, pa da nikada više ne bude ratova, krvoprolića, nasilja, pljačke  i razaranja. Neka tako bude!

Posted by Gradinar

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting