[Ukupno:0    Prosječno:0/5]
Znam da znaš

što nosim u srcu,

znam i da poželiš

biti ukraden,

pa makar

nekog i povrijedili.

Ne zamjeri,

lijepa tajno moje duše,

što tako ne mogu,

što se držim

pravila sudbine.

Moje biće

ne bi moglo

na suzama druge

graditi sreću.

Autor plavo_sunce

Rođena u kišnom danu jedne duge zime. Poeziju pišem od djetinjstva, ponajviše ljubavnu i misaonu. Omiljeni pjesnici Tadijanović, Cesarić, A.B.Šimić, Ujević.

Ova objava ima 6 komentara

  • Ne mora te rastuživati ova neostvarena ljubav. Od početka je sve jasno, samo me srce nije poslušalo, pa se zaljubilo. No, iako može čudno zvučati, ne žalim ni što sam se zaljubila, a ni što je ta ljubav neostvarena i takva će ostati. Ponekad nam treba u životu da se zaljubimo. Ako netko ovakvu ljubav doživljava nesretnom, u krivu je. Sreća je voljeti bez očekivanja, tj. sreća je biti u stanju na takav način voljeti. To je uistinu “free love”, zar ne?!
   Veliki ti pozdrav!
   🙂

   • Slažem se sa svime napisanime. Nema žaljenja , zapravo je sreća doživjeti takve uzvišene osjećaje. Al meni je tužno kad ti svi osjećaji ne mogu naći ostvarenje. jer nas oni uzdižu iznad svega. Čine nas boljima, čine boljima one koje volimo i tako jednostavno cijeli svijet postaje bolji. Kaj nije bolno nekoga toliko voljeti a ne moći mu tu silu dobronamjernih i uzvišenih osjećaja slobodno prenijeti?
    Mene je takva slična situacija slomila. Sva sreća da vrijeme lijeći sve.
    Veliki pozdrav! 😃

    • Sva sreća. 🙂
     Ljubav je takva- diže nas u visine naših ushita, i spušta u tamu tuge. Ali ona je Božji dar. Treba biti zahvalan i cijeniti njen put u našem životu.
     LP

 1. Kažu da vrijeme liječi sve…no prava istina je da se naučimo živjeti s tom boli, netko preživi, a netko i ne…jer kao što kaže stara pjesma…samo jednom se ljubi sve je ostalo….

 2. Pozdrav, bubice!
  Svo ovo vrijeme nisam primijetila ovaj komentar.
  Hvala na njemu!

  Što se tiče toga da vrijeme liječi sve, nije istina. Samo dovoljna količina ostalih vrsta ljubavi čini da nađemo snage dovoljno da nastavimo živjeti sa svime.

  Prije ove ljubavi, u mom životu je postojao netko koga sam voljela silno, ali nije mi uzvratio ljubav. Ta ljubav ne samo da nije nikad prošla, nego ga ponekad još sanjam, ali naučila sam živjeti s time da nije više dio mog života ni kao prijatelj, što je dugo bio.

  Prema tome, vrijeme ne liječi ništa, samo mi jačamo sa svakim novim udarcem, ukoliko se od prethodnog uspijemo oporaviti, i onda nastavimo živjeti.

  Lp
  🙂

Odgovori

Subscribe without commenting