[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Lijepo je biti slobodan.

Jesti ono što želiš, prije spavanja popiti čašicu konjaka ili šalicu mlijeka, ili kolač koji je ostao od poslijepodnevne kave. Raditi što želiš, zaspati na poslu, zaspati na nastavi. trčati u 4 ujutro, potrošiti zadnji novac na cigarete, na cipele, na provod.

Kakve samo uspomene život piše.

Lijepo je biti slobodan. Tu i tamo mi je toliko strašno pomisliti kako vrijeme odnosi ono što je bilo jučer, pa zabilježim u dnevnik što se koji dan dogodilo, da budem barem malo sigurnija da neću zaboraviti na ono što se zbivalo samnom.

Lijepo je biti slobodan. Zaspati za šankom, ili doći kući nedjeljom kada bake odlaze na ranojutarnju misu. S nevjericom gledaš tu susjedu, a ona tebe prijekornim pogledom.

Propalico! Osjećam li se tako? Ni najmanje. Samo je lijepo biti slobodan.

Lijepo je biti slobodan, jer možeš kako želiš.
Obuti espadrille na onu prekrasnu asimetričnu haljinu ili u kofer za današnje putovanje spremiti stvari koje ti i ne trebaju nikako za ta tri ili četiri dana.

Lijepo je lutati makar i šuteći s nekim kog voliš, lijepo je gledati u dim ako si potencijalni novopečeni pušač, sa zlosretnim slutnjama da bi mogao preći na stalno. Banalno, ali nepotrebno.
Ipak, smiješno je biti sam. Toliko je ljudi na svijetu, u ovoj zemlji, u ovom gradu, da. A ja lutam sama, budim se sama, odlazim na počinak sama, sama promišljam o onome što se dijeli sa kreatorom najljepšeg vremena.

Nitko me ne začuđuje, a onaj što bi i mogao je ipak daleko.
Lijepo je biti slobodan, a samoća je gadna stvar.

Posted by Svetaljaska Esenin

Odgovori

Subscribe without commenting