Jedan noćni prizor 3

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Zašto, uvijek je ponavljala kada bi naše rasprave počele jenjavati, pa zašto. (Iako se naše rasprave nisu mogle smatrati raspravama, jer su to, više-manje, bila otkrivanja unutarnjeg svijeta, najdubljih želja i tajni u igrama riječi.
Te noći vozili smo se tramvajem koji je vjerno pratio tok voda riječnih, bučnih i hirovitih, što se moglo čuti kroz otvoreni prozor.) Razum ne postoji, vidno ozbiljan nastavio sam nakon njenog zašto, ili je suprotno, osjećaji ne postoji. Zašto, izgovorila je božanstveno se smijući. Samo je jedno, koje ima očiglednu slabost koja se naziva razumom tj. osjećajima, govorio sam šapatom, kao dijete koje prepričava nevolju koju je počinilo. Zašto, izustila je kroz zube, neozbiljno ozbiljna i prelijepa. (Znao sam da pred njenom ljepotom i ozbiljnošću ne mogu ništa. Sve svoje misli, za koje sam prije nekoliko trenutaka gorljivo dokazivao, raspršile su se pred njenim licem i tom, jednom riječju – zašto. Bio sam sretno nemoćan, ljubeći tada njene beskrajno smeđe oči.) Otkrit ću tajnu, rekla je prislonivši nos na vrh uha i ispustivši dah, kao morska struja toplinu na promrzli biser školjke, koji se nakon toga zamagli, kao stidljiv, tajnu osjećajnog razuma ili razumnog osjećaja – ljubila bih te do jutra, ali tramvajska vrata se otvaraju za dvadesetak sekundi.

Vode riječne su se pomutile.

 

4 Thoughts to “Jedan noćni prizor 3”

 1. Hilaire

  čini mi se da ove pejzašno-metaforične rečenice što komentiraju Noćne prizore čine neku… povijesnu analizu vašeg druženja? povezuju ih? zvijezde koje šute, pa razbuđene travke i onda pomućene riječne vode?
  sviđa mi se ugođaj tramvaja u noći.

 2. alojz

  jako dobro, lijep pozdrav

 3. Ellenhyll

  Jako lijepo,sjetno,ma super! 🙂
  LP

 4. malena

  Svidjelo mi se pročitati ovu tvoju prozu,lijep ugođaj u tramvaju,još samo da se ta vrata nisu otvorila tako brzo 🙂

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting