[Ukupno:3    Prosječno:4.3/5]

O, riječi, vaše ispružene ruke slabe su i spore, i streme vlažnoj nutrini. Oblici, vokali, figure na kartici bez ijedne kune, gdje je vaša lažna karizma, koje su vaše zadnje namjere? Čemu se uopće nadate, kog vraga tražite u ovom svijetu, baštinice poroka i proroka, prazne uske staze, potomci crnih promašenih oblaka. Što se vama mota po glavi, od kakve su to građe vaši oltari, skromni kameni stolovi i apside. Za vas vino se toči, prolijeva žedna voda, putuju gomile plastike iznad dubokih dubina. Sve je to oku nevidljivo, u ovom poslijepodnevu praznom i ništavnom. Gledate u prva svjetla što se u sumrak pale, a vas promašuju i senzori Boga tišine. Ako već razbijate ustaljene navike, razbijte i velika stakla dana što se pružio preko susjednog dvorišta. Karta kanta, strelice se vrtlože i svijaju na precizno izrađenom zemljovidu. Izohipse i izobate, teleportacije, povijest budućnosti, tko bi to uopće nosio u glavi da nema vaše tlapnje. Što ja imam  s time?

Moj je pogled mutan i prazan, i  ne može mi pomoći ni zavod za širenje unutarnje topline. Proračun za ovu godinu je tanji, najtanji, to znamo, i tu se ne može ništa, a krv i dalje teče, krvna plazma koja uopće nije strašna, ona se skuplja svakog dana. Crveni križ šalje je bolesnicima na umoru. Svaka litra produžuje agoniju života za 43 minute. I to nisu prazne priče, to je znanstveno dokazano.  Jedan dan bez ičega, dva dana bez vremena, tri noći bez misli i trajanja, i tako do kraja, do zadnjeg pučinskog otoka. Saberite se dovraga, skupite se u sebe ne trčite pred rudo. Što  ćemo za deset, sto, dvadeset tisuća milijuna godina.

Nitko normalan ne misli na vječnost, za nju strašnu i duboku, za nju je ostala samo jedna jedina riječ, jedan jedini iskaz. Lako je govoriti drugima, obratite se samima sebi, pa onda dijelite lekcije. Posjetite mrtve i zaboravljene, oni su gladni vaših nemogućih konstrukcija. Teško je biti meso, pa kost i na kraju prah koji se spaja sa zemljom dok južina nosi plastično cijeće po hladnim nadgrobnim pločama.

Posted by drgligora

Rođen u Pagu. Završio Filozofski fakultet u Zadru. Doktorirao na Filolozofskom fakultetu u Zagrebu. Poslodavac HRT.

This article has 2 comments

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting