[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Sigurna sam da znaš

da me imaš.

Ne posjeduješ,

ali imaš.

Moje misli,

želje,

srce i dušu,

moju bol čak.

Sve je tvoje,

iako ne želiš.

Ne razumijem

zašto ti smeta

ako osjetiš

da netko drugi

sve to želi.

Nemaš konkurenciju.

Ne znam dokad.

Ne znam hoću li

ostati tvoja

još kratko vrijeme,

ili dulje,

ili zauvijek.

Samo znam

da nemaš prava

na ljubomoru.

Posted by plavo_sunce

Rođena u kišnom danu jedne duge zime. Poeziju pišem od djetinjstva, ponajviše ljubavnu i misaonu. Omiljeni pjesnici Tadijanović, Cesarić, A.B.Šimić, Ujević.

This article has 6 comments

  • Ova pjesma može biti krivo shvaćena, pa bih samo htjela reći- on me ima emotivno, mislim da je toga svjestan, ali nismo skupa. A unatoč tome, nekad imam dojam da je ljubomoran. To je situacija iz koje je ova pjesma nastala.
   Hvala ti na lijepim riječima u komentaru!
   Lp
   🙂

 1. Hej plavo sunce ☺. Lijepa pjesma i imas pravo da imamo slican stil. Osjeti se da je iz osobnog iskustva, a zao mi je sto je tako. Dvije su opcije za tog lika iz pjesme: nesiguran ili egoist. Ako smijem tako reci, a koje god da je nije pozitivno. Kroz pjesme ti se nazire osobnost, bar tako volim misliti za svakoga tko pise, a po onome sto za tebe mislim, mogu sa sigurnoscu reci da taj ne zasluzuje tvoju pozornost, a kamoli nesto vise. Izvini ako sam pretjerao sa analizom ☺, ali osjetio sam potrebu to napisati. Lp

  • Možda se iz mojih pjesama čini da je negativac, ali nije. Zapravo je jako drag i dobar prema meni. Previše sam dosad pisala o svemu. Nedavno sam izbrisala sve, pa ispočetka počela, ali ne želim opet ulaziti u detalje. Uglavnom, izdala bih sebe i iznevjerila njega kad bih ga proglasila negativcem.
   Ima on mane, ali kad bi ljubav (bilo koje vrste) bila nagrada za dobro vladanje, malo bi bilo voljenih i onih koji vole. Ljubav se daruje besplatno.
   U jednom trenutku sam povjerovala da osjeća prema meni “više” od prijateljstva, i to me držalo neko vrijeme. Povrijedile su me neke njegove riječi i postupci vezani uz drugu žensku osobu, pa sam prestala vjerovati. kK tome ima tu još nekih stvari vezanih za njegovu prošlost, koje vjerojatno utječu na njegov odnos prema svemu ovom. A opet, evo, i pjesma kaže, čini mi se da je ponekad ljubomoran. To me zbuni, pa se ljutim i na sebe i na njega, ali na kraju krajeva, ja sam ta koja mora izboriti se sa sobom da nekako te osjećaje vratim na prijateljstvo.

   Ispričavam se pjesničkom pučanstvu što mi je ovaj portal ponekad poput grupe za potporu, za anonimne romantičare. 😉

   Dragi Netko, puno ti hvala što si stekao o meni tako lijepo mišljenje! Naravno, imam ja mane, čak sam ih i svjesna, ali znam i da imam vrline. Drago mi je da su one vidljive čak i vama koji me ne poznajete osobno.

   Lijep ti pozdrav od sveg srca.
   🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting