[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ako mi se neće, ja ne mogu, a opet ako hoću to i želim. I kad se neće, onda se može, jer se ne smije, a da se smije, onda ne bi bilo smiješno, već bi se sve moglo. Ne da bi se mogla, nego se mora, i još jednom reći da se sve hoće ono što se da, kada već neće ono što se mora. U tome je kvaka, da se mora kad se neće, jer nemoć nije moći, nego nemoći moć.

A moš da sve nije. Tako crno, govori i bijelo, i ono može biti crno, kad mora, to jest, kad je već sve crno, onda je i crno bijelo i bijelo crno. A da je sve stvar navike, govore i rečenice koje ne trpe zato nikakvu zločin niti kakav kaznu. A s voljom dolazi sve, pa čak i nevolja, i onda kad je vruće može biti hladno, i kad vjetar puše može biti ugodno. Samo treba volje i želje, i uz malo sreće, a sreća prati hrabre.

A gore ne može biti i da hoće dolje, jer se neće lako dati, pa se sve može lijepo sjesti i dogovoriti.

A moš i oko svega imati sumnja u moć volje i želja, od koje se hrani i život, a kad sve može doći na vidjelo, onda ništa nije nemoguće, i to iz nečega izlazi i plazi iz poda, i uvijek će biti, i nikad neće stati i kada je bilo nešto, vrelo, i usred ljeta i usred zime, ja vidim tužnoga mladića

Jer nikad ne reci nikad, samo doviđenja, ti ne plači, kad si to već rekao (a mogao si i bez toga), bez svega se može, ali bez toga Ne, ne bi bilo ni Da, to i ptice na grani znaju, i da se neće sve do nekog drugog puta, vidjeti sve to i stati, pa usput ponoviti i poći dalje.

 

I pošao sam.

Posted by drgligora

Rođen u Pagu. Završio Filozofski fakultet u Zadru. Doktorirao na Filolozofskom fakultetu u Zagrebu. Poslodavac HRT.

This article has 1 comment

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting