[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ja neću tipa s poslovnom torbom
skupim odijelom, vezanom kravatom
ja hoću poći s mangupom i tatom
što snove krade i boji ih zlatom.

Ja neću tipa u bijesnome autu
šampanjac, nakit, niti krzna skupa
ja hoću poći sa skitnicom i lolom
u čijem džepu na stotine rupa.

 

Posted by marija

Profesorica književnosti i njemačkog jezika. Radi u Rijeci u jednoj srednjoj školi. Izdala zbirke pjesama " Crni plamen" "Očaravanje". Najdraži pjesnici- Edgar Alan Poe, Antun Gustav Matoš, Dobriša Cesarić, Sergej Jesenjin.

This article has 20 comments

  1. pa gle Marija, koliko god bio stran danas ljudima ovakav način razmišljanja i koliko god sve letjele za onima s kravatama, ja mislim da je tvoj odabir romantični zaista ispravan, bar ovako u stihovima… treba naći čovjeka sa srcem, a ima toga samo da znaš… ne znam ne mogu sad ulaziti u ženske odabire, svak si bira po svom kroju, ali neovisno o skitnicama, lutalicama i drugim mangupima, ja zaista mislim da treba tražiti ljude koji imaju srca i romantike za voljet ženu… mislim da u tvojoj pjesmi nije uopće naglasak na skitnicama nego na romantici… ja znam da sam ja kojim slučajem žena, nebi proveo ni sekunde dosadnim likovima koji ne znaju voljet… i hajde Mare, ja ću za ovakav način razmišljanja dati zeleno svjetlo… šljivi novce, šljivi sve, ljubav se traži… vrlo lijepa pjesma prijateljice moja, pozzz…

      • Hvala ti prijatelju na takvom razmišljanju. Jasno je da čovjek mora imati zadovoljene neke materijalne potrebe što reće još stari prezreni Marx, ali nakon tih potreba ( krov nad glavom, hrana, odjeća, zdravstvo, obrazovanje za sebe i svoju djecu) ne bi trebao postati čisti potrošać i zagaditelj koji jedno baca da kupi novo. Za mene je romantika nepotrošna roba i drago mi je da ima ljudi koji isto tako osjećaju. I drago mi je da si ti jedan od njih. Tople pozdrave od tvoje prijateljice Mare.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting