[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Možeš li mi vratiti moje najbolje godine?

Godine jedne generacije koja nije proslavila maturu srednje škole.

Generacije koja nije obukla matursku haljinu i nove cipelice davno osmišljene u svojoj glavi, generacije koja nije otplesala svoj maturski ples.

Generacije koja svake poslijeratne godine sa sjetom u očima gleda nove generacije maturanata kako šeću gradom, sretni i ponosni smjelo šeću gradom, grabeći u novo sutra.

Bravo Selma, Ida, Ema, Marko, Hanna; sretno vam bilo djeco, mislim u sebi, krijući mudrost generacije ‘74, generacije ratne i nesretne, generacije koja je trebala stupiti u život….život punoljetstva; a stupila je u vojničke čizme, naoružana do zuba.

Generacije koja je stupila u izbjeglički kamp, otrgnuta od svojih najmilijih, otrgnuta od rođene grude.


Ne daj se generacijo nova … mržnji i pohlepi….

Ne daj se…novoj podjeli i nametnutom mišljenju…

Misli, generacijo nova ….svojom glavom,

jer sutra je uvijek kasno. 

Zapamti imaš samo danas.

Sutra je uvijek kasno i daleko zbog pogrešnog izbora.

Moja generacija nosi neku novu maturu, maturu Švedske, Kanade, Australije. Moj zid je uokviren diplomama svjetskih škola,ali jedno mjesto na zidu zauvijek ostade prazno…kako na zidu, tako i u srcu.

Posted by Indira Kušmić

Indira Kušmić rođena je u Banjaluci, 1974. godine. Diplomirala je grafički dizajn na koledžu George Brown u Torontu, Kanadi, gdje je, pod okriljem rata na Balkanu, pobjegla s obitelji. Danas se Indira bavi raznim vrstama kreativnog rada. Između ostalog bavi se fotografijom i slikarstvom. Svoje radove izlagala je na više kolektivnih i samostalnih izložbi u Kanadi, Sjedinjenim američkim državama i u Tuzli. Danas Indira Kušmić živi i radi u Švedskoj, gdje također izlaže svoja umjetnička djela. U gradu Jönköpingu, u Švedskoj, tri godine je radila kao profesor maternjeg jezika. Tamo je djeci prenosila ljubav prema riječima, ali i svom jeziku. Kroz njen marketinški rad, riječi su postale instrumenti s kojim se svakodnevno susretala i kombinirala ih sa slikama i grafikama. www.knjizevnost.hr/indira-kusmic www.society6.com/inda_design

Website: http://www.indadesign.wordpress.com

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting