[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Svijet je mnogo toga obećavao. Mnogo toga smo obećavali sebi, da ćemo mnogo toga biti i da ćemo mnogo toga doživjeti. A onda, odjednom, život, surov, realan, suzio je izbore, razvodnio se. i od pustih htjenja ostade svakodnevnica siva i monotona, svakome svoja, svakome svoj utrti put, satkan od navika, rutina, borbe,….niti malo od onog silnog ne ostade. I onda samo nekad, nedjeljom popodne, kad sve utihne, i kad je vani studen, i prve naznake zime, gledajući kroz prozor tiho tiše kako pada lišće uz uzdah, nostalgijom zaneseni sjetimo se: a moglo je bolje, a moglo je više….da smo samo malo drugačije pleli zivota niti, drugačiju bi sudbu dočekali, bolju, ljepšu, i sve što smo snili. Dane vesele, nasmijane, ljude bolje, život lakši, zemlje strane, pune čaše …

A onda tiho tiše, ko umije da čuje odnekud šapne glas neki,meki, „….ludo jedna, svima su dani isti, svatko breme mora da nosi, svakome  pjesma katkad utihne, snovi su tu da bi se snili, da nam živit bude lakše, rijetki su ti koji dostižu baš ono što su htjeli, a i mnogi lažu, dragi moj prijatelju. Al postoji tajna koju cu ti šapnut, ne čekaj da se desi ono što si htio, jer život i ovakav je jako mio, tko je to umio da vidi , i tko je to htio. Pjevati može svatko, smijati se tek onako, drugome ruku dati…..sitnice su te koje čine život lijepim i dražesnim…prijatelju dragi, shvati. Nije sretan ko ima sve što hoce, nego onaj ko može da stvori radost u svom srcu i srcima drugih, ma što radio, ma kakav mu život bio. Ako u sebi nosis neba dio, imaš sve što si htio.”

Posted by Amelie

This article has 6 comments

  1. Nije sretan ko ima sve što hoce, nego onaj ko može da stvori radost u svom srcu i srcima drugih, ma što radio, ma kakav mu život bio. Ako u sebi nosis neba dio, imaš sve što si htio.”

    Bravo. 🙂

    Samo moramo vidjeti i dozivjeti sve na pravi nacin, ako imamo to u sebi.Uzeti iz svega najbolje.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting