[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Čovjek najmanje kaže onda

kad najviše ima reći.

 

Danas riječi nisu mogle

preko mojih usana.

Kao da bih s njima

dušu ispustila.

 

Treba mi još.

Što bih bez nje?!

 

Srce sam dala,

al’ nikom dušu ne dam.

Osim Onome kome jedinom pripada.

 

Al’ tko može shvatiti,

tko vidjeti,

kad je duša navrh usana?

 

Tko može razumjeti

tu čežnju za tišinom?!

 

Njega je ona danas

možda i ranila.

Možda je mislio

da sam ljuta.

 

Kako bi mu tek bilo

da je shvatio

da to moja bol

prožima me cijelu,

i ne da riječima van,

zbog njega?

 

Kako bi se osjećao

da zna da slama srce

žene koju zove prijateljicom?

 

Bi li mario uopće?

Autor plavo_sunce

Rođena u kišnom danu jedne duge zime. Poeziju pišem od djetinjstva, ponajviše ljubavnu i misaonu. Omiljeni pjesnici Tadijanović, Cesarić, A.B.Šimić, Ujević.

Ova objava ima 4 komentara

 1. Naša odgovornost… Eh, Kristjane, ja sam svjesna svoje odgovornosti, ali u ovom konkretnom odnosu problem je u tome što imam dojam da on ne shvaća svoju odgovornost za ono što se u tom odnosu događa. Ne znam pravi li se “mutav”, što’no bi se reklo, ili je jednostavno toliko zaokupljen nekom svojom pričom u glavi da nije sposoban vidjeti što se događa, i da me povrjeđuje.
  Naime, mi jesmo prijatelji, i to prijateljstvo s njim ne želim uništiti. U pjesmama sam već objasnila mnogo. Između ostalog i to da je bio moja velika emocionalna podrška u vrlo teškom razdoblju. Bila bih nepravedna prema njemu, pogotovo s obzirom da je njemu također vrlo stalo do našeg prijateljstva, kad bih samo prekinula taj odnos, udaljila se od njega i uvjerila sebe da je loš čovjek.
  Unatoč povrjedama, ja još uvijek vjerujem u njega, u njegovu dobrotu i iskrenost. Samo ne mogu nikako shvatiti neke stvari. A on se ni ne trudi da shvatim.
  Smiješno. Da njega pitaš, vjerojatno bi rekao da sam ja zatvorena i teška osoba, ali on je taj koji skriva mnogo toga. I unatoč tome sam prihvatila prijateljstvo, i prihvatila bih njegovu ljubav, i pružila mu svoju, da sam sigurna da to želi. Ali…
  Ne znam. Ja sam ti sad jaaaaako, jako zbunjena. Smirile su se emocije, ali nisu nestala pitanja.
  Bog zna što slijedi.
  Oprosti na podugačkom odgovoru. Možda sam imala potrebu svima vama objasniti.
  Pozdrav
  🙂

  • naši odnosi otvaraju čuda…spremnost na čuda ovisi o našem stupnju rasta…sjećam se kad sam bio mali pa sam jako patio kad sam izgubio igračku…sad mi je to slatko i smješno…doći će vrijeme kada će i ovo o čemu pišeš biti slatko i smješno…ali sada moraš patiti, to je prirodno i moj savjet ”NE OSTAVLJAJ LJUDE” …distanca DA, napuštanje NE

Odgovori

Subscribe without commenting