[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Večeras preda mnom stoji čovjek, izvrnutih, praznih džepova i poderanih cipela. Na žuljevitim dlanovima drži svoju životnu priču, kojom me osvaja. Volim ga od prvoga trena. Njegove prljave nokte i usjekle bore. Zadah iz usta i utrobu mu toplu. U njemu nema ostataka propalih života, razočaranja i gorčine, iako je gorko pio, trulo vario – život. Njegova ramena podnijela su mnoge terete i danas su ljudskošću zaogrnuta. Grudi su mu tople i dodirujem ih usnama, propinjući se na prstima u njegovim sam očima – dostojanstvena.

Večeras preda mnom stoji muškarac, čeličnih muda. Koža mu je žigosana dodirima lakih žena, nutrina ispunjena mnogobrojnim užicima. Trošio je život u diskreciji i javno, klanjajući se utvarama svoje žudnje, plativši odveć visoku cijenu – za ljubav i sol. Pod jezikom još uvijek je okus razvratnog mu života i slatko s prepona kradljivica tame, zaigranih plesačica u krilu pohote. U njemu nema ostataka razočaranja i gorčine, iako je gorko pio, slasno vario – život. Na njegovim ramenima Žena je prebačena, na putu do postelje i divlje rasipana, uzeta noćima. U njegovim sam očima – dostojanstvena.

 

*

Silence

Posted by blueperlaa

Pokreće me velika ljubav prema pisanoj riječi.

Website: http://blueperlaa.webs.com/apps/blog/

This article has 31 comments

 1. Fantastično!!
  Draga Perla..ja više ne znam kojim riječima da izrazim impresije koje izaziva svaki tvoj uradak!
  Oduševljavaš!
  Osmjeh od ♥ ti ostavljam i želim noć posutu zvjezdanom inspiracijom!:))

 2. Oslikala si dva oprečna lika i ženu koju obojica trebaju. Između dvaju opreka postoji niz nijansi,ali to je samo proces razmišljanja koja izazivaš.Pozdrav Perlaa!

  • Dragice, vjerujem da će ju svatko doživjeti na svoj način … a željela sam reći kako je tek čovjek sa srcem zaista i muškarac :), neovisno kojim putem dolazi do žene 🙂 i kako ju osvaja.

   Hvala ti na pažnji i želim ti ugodan dan ! Veliki pozdrav !

 3. Prelijepo si opisala tog čovjeka i sebe utkala u tu pripovjetku – poeziju. Jeste, ovo je poezija koje je bez rime, moderna, kakva se inače danas piše, i ne mora biti u stilu poezije složena. Osmjeh šaljem 🙂

  • dinko1941, iskreno ne znam niti sama kako bih ovaj rad nazvala i znam da sam daleko od rime a i pjesme 🙂 no ponekad je želja da se ovako izrazim zaista snažna … i hvala što me čitate.

   Veliki pozdrav od srca !

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting