[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Brojke i slova

 

Brojevi se kite međusobnim vezama, olako se upuštaju u računske operacije i linearne jednadžbe, opće danonoćno, pare se sve u šesnaest.

Njima, apstraktnim izbjeglicama i špijunima, dana je sva počast premjeravanja vremena i prostora, misli, pa čak i napuklih sjećanja.

Na tko zna kojem Jupiterovom mjesecu priređuju gadan psihodelični tulum, i onako pijani i umorni vraćaju se na zemlju i prepuštaju snu u kojem caruju slova.

Slova pokazuju put, često naporan i krivudav, stvaraju traume, dolaze u valovima, kao stres, putuju kao meteori u refulima:

Tada kad potpuni raspad prostora gradi istančano vrijeme, grad se rastače u barokna zvona, iza kantuna viri renesansa, naprijed je ono što je bilo nazad, a idući natrag idemo dolje, pa gore  ( kao napuštene kućice u svemiru)

Brojevi i slova slute davno Šekspirovo proročanstvo da će vrijeme jednom stati.

To prostorvrijeme djetinjstva koje bi se moglo pojaviti nenadano i u kojem bi konačno mogao susresti samog sebe – sve dok je zabranjeno uplovljavati u mirne i tihe luke, vjerujem u zeleni odbljesak mora u borovima, onaj nevidljivi maestral i dva tri suha panja, neodoljivog oblika i mirisa. Zapalim ih tako, bacim na cestu i odem dalje.

Posted by drgligora

Rođen u Pagu. Završio Filozofski fakultet u Zadru. Doktorirao na Filolozofskom fakultetu u Zagrebu. Poslodavac HRT.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting