[Ukupno:2    Prosječno:4.5/5]

tisuću svjetova

tisucu latica

jednog cvijeta

i onog što spaznah, jednog svijeta.

Meka latica okupana rosom

podsjeća na obraz tvoj

da te upoznam bi li te mirisala

ili bi nam duše uskliknule

i svi ti svjetovi se spojili u jedno??!

Trebam ..želim..tako je uvijek neminovno

tako je prolazno sve

a ipak

osjetim zov..strepnju..nadu.

U mislima

ja ti se predajem…

 

Posted by servus.nomercy

Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli, živio sam usput, ko da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji. Love is the cure :)

This article has 4 comments

 1. Nemamo li svi tog nekoga kome se u mislima predajemo, iako ga nemamo?!
  Želim ti da ti se želja ostvari.
  Pročitala sam tvoj komentar od prije nekog vremena u kojem si objasnila svoju situaciju. Želim ti da daljnji život izgradiš uz nekoga koga voliš, i da ti i tvoja djeca nađete sreću.
  Lp
  🙂

  • Hvala ti puno na lijepim željama,vjerujem da ono što treba biti će biti. Ja se radujem,uživam i cjenim svaki trenutak a najviše se veselim spoznati dobrotu u ljudima..ljubim te i želim ti ispunjenje kroz život koje će ti donijeti unutarnje zadovoljstvo :*

 2. Lijepo je kada pjesma povezuje svjetove tako što će kroz misli naslutiti i u cvijetu tj. ljepoti beskraj tih svjetova… Ne znam kakva su metafizička opredjeljenja pjesnikinje (možda to za samu poeziju i nije važno?!) ali ja vidim u ovoj pjesmi podosta budizma, mirnoće i saglasja iz dubine… Kao da se sve želi smjestiti u nekakav mir, gdje su svijet i njegovi oprečni dijelovi jedno. Lijep pozdrav od Milenka!

  • Ono što si osjetio u pjesmi jesam ja..smirena,vesela,ispunjena znatiželjom da no mirom i ljubavlju nadasvim…povezivanje je neminovno no nitko ne pridaje i malim stvarima značaj,zato cvijet kao mali svijet..povezujemo vlastite sitnice a one čine ljubav veliku kao svi svjetovi..Lp 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting