[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Muškarcu u njegovim godinama

potrebna je puno mlađa žena.

Žena koja je dovoljno mlada

da rađa i odgaja,

da trčkara za njegovim potomcima.

On još ne shvaća

da s njom ima tu priliku.

Kad bi bar shvatio,

kad bi prihvatio koliko si pašu,

koliko je ona dobra za njega,

unatoč razlici u godinama.

Kad bi bar prelomio ovu priču,

odlučio se konačno za nju,

pa da se vratim u stvarnost,

da prihvatim svoju sudbinu.

Posted by plavo_sunce

Rođena u kišnom danu jedne duge zime. Poeziju pišem od djetinjstva, ponajviše ljubavnu i misaonu. Omiljeni pjesnici Tadijanović, Cesarić, A.B.Šimić, Ujević.

This article has 6 comments

  1. Teška pjesma. Ti biraš, a ne on! Njegov izbor su obje, ili se pomiri s tim da ga dijeliš. Mislim da se ne miriš, uvijek postoji ona gorčina da nisi jedina u njegovom životu. Budi toliko velikodušna i izaberi umjesto njega, daj mu priliku da ima ženu, djecu, obitelj. Tebi će ostati lijepi trenuci s njim u sjećanju i nemoj žaliti, ako ga voliš ili trpi (što nije ljubav već navika).

    Lp!

  2. Teško je nadvladati svoju sebičnost. Pogotovo zato što bismo mogli on i ja imati sve to što mu želim. Samo smo u godinama kad je sve to puno teže ostvariti, bar za mene kao ženu. Muškarci lako stvaraju djecu i do starosti, ali žensko tijelo sa svakom novom godinom života sve teže podnosi rađanje.
    Nije da se bojim, već stvarno ne bih htjela da on bude zakinut zbog mene. A ona je dosta mlađa, kao što i pjesma kaže. Osim toga, dugo već osjećam da ga ona želi, a da nije ni on posve ravnodušan prema njoj. A ima i drugih razloga zašto vjerujem da je ona bolja za njega- neke moje mane s kojima bi se on vjerojatno teško nosio. Uglavnom, u pravu si, ali moram dopustiti razumu da prevlada, a za to mi treba vremena.
    Lp

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Subscribe without commenting