[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Видов како во војна ја убија мојата сенка

во родниот крај

во полето со капини. 


Ја погребаа на ден празник

ги измерија нејзините грешки 

и беше помалку грешна од другите. 


Таков е животот 

разочарување што секојдневно го пиеме

во мали дози.

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting