[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Трајно те губам

засекогаш

меѓу два значајни празника

како што окото ја губи солзата

како што облакот растерува сноп светлина

додека ја прешкртувам својата изгубена младост

додека се губам во непотребни персирања.

 

Трајно те губам

засекогаш

ќе барам нови светови

убави места и убави луѓе.

 

Трајно те губам

изгуби ме и ти мене на патот кон дома.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting