[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Твојата куќа има душа

и тогаш кога е празна и заклучена

кога си верен на своите спомени

кога внатре вреви убавата поезија

кога ѕвездите на покривот 

ги положуваат шапките

твојата куќа има душа

и тогаш кога во неа сме странци.

 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Ova objava ima 4 komentara

Odgovori

Subscribe without commenting