[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Исплашена од дождот

избегав во едно осамено село.

Таму добрите луѓе

засеале детелинки со четири листа

на покривите на колибите.

Негова е среќата,

на тој што ќе ја пронајде.

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Ova objava ima 1 komentar

Odgovori

Subscribe without commenting