[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Со книга закопај ме 
да вревам во подземјето
мислејки на саканите
да ги протерувам лошите духови
што не бегаат од темјан
јас сум доброто
што нема да го поразиш
ни по илјада битки
ниту по сто војни
со книга закопај ме
и ќе заечи песна
од утробата на црвената земја.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting