[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Слаба сум како силен ветер
мојата удобност е во сеќавањата.

Облаци во три бои
тежат врз моите очи
кога ти ја враќам назад
љубовта испратена во погрешно време.

Кога здодевните луѓе
ќе си одат
ќе заспијам на постела
од скинати весници.

Слаба сум како силен ветер
под моите нозе
згазени цвеќиња
молат за помош.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting