[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Од различни страни влегувам

во својот град

носејќи креативност во главата.

Долго време ме немаше

и огледалото на ѕидот ме заборави.

Луѓето со моето име исчезнале

реката пресушила,

а децата се капат

во внатрешност на лубеница,

во мојот град населен со духови

во мојот длабоко разочаран град.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting