[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

 

Почекај лето

почекај кај моите сандали од песок и сонце

почекај ќе дојде есента со кочии од дожд

за да отвори пат за зима

за да го вдишам студениот воздух на декември

да дојде куќна слава

еден роденден и една Нова година

почекај лето

не оди си

додека да разбудам змејови

во неговите очи

со мојот поглед во кој спие добрина. 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting