[Ukupno:0    Prosječno:0/5]
Врне дожд насекаде
капките ме одминуваат
додека го чекаме автобусот кон среќен живот. 

Моите широко насмеани очи велат:
“благодарам на сите, благодарам за се“. 

Под широката дабова крошна
имам проблем да ја препознаам 
твојата остарена убавина.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting