[Ukupno:0    Prosječno:0/5]
Остани сам со себе
додека се сменат
годишните времиња во еден ден
додека да помине ноќта
додека да ме заборавиш
и преболиш

Кога последен пат 
се разминавме
почувствував како твојот поглед
паѓа врз мене
слатки морници поминаа
низ моето тело
дожд од несигурност
ми ја растажи душата
не сме еден за друг
остани сам со себе.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting