[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Кога ќе го изгубам распоредот со денови

кога плажата ќе заспие со песок 

врз трепките

твоите свадбари доаѓаат по мене 

и ме наоѓаат мртва

во портрет закачен на ѕидот

смртта не дава да се пробудам 

јас сум блиску до небото

во друштво на ангели

своја и ничија во некоја друга димензија. 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting