[Ukupno:0    Prosječno:0/5]
Еднаш неделно 

пливам во море од радости

во костим од зелени треви

сеам камчиња на дното

се извивам во бранови од среќа

ја земам улогата на сирена

пливам далеку пред другите

о, море мое полно со радости

те молам не пресушувај. 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Ova objava ima 3 komentara

Odgovori

Subscribe without commenting