[Ukupno:2    Prosječno:5/5]
Не давај ми многу добра одеднаш

ќе немам маратон за трчање

ќе се збунам пред самата себе 

ќе се изгубам во огромен букет

од емоции, мисли и прашалници, 

ќе дојдат сите бели пеперутки

и нема да знам со што да ги почестам. 

Не давај ми многу добра одеднаш 

не можеме сите да имаме сè,

и нека животот се реди постепено. 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting