[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Кон мене стрелаат

куршумите од твојата непостоечка совест

додека огномет од грмежи

ги вознемирува луѓето на земјата

и небото во височините.

 

А куршумите од мојата совест

ми велат:

“бегај од погрешниот пат,

не гледај во очите на ѓаволот,

и чекај да се наредат коцките на среќата“.

 

Куршумите на совеста

вчера ги видов живи

во кората на едно мртво дрво. 

 

 

 

 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting