[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Има денови

кога се огледуваме во празни чаши

и далечните земји и улици 

ги ставаме во скицата на нашите чекори

има денови

кога и најмалото дете во маалото

ќе набере желби од старата јаболкница

има денови

кога самотникот на поткровје

со мастилото на ноќта запишува мисли

и ја чека смртта да затропа на врата 

има денови

што треба да бидат избришани 

од датотеките на нашата меморија.

 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting