[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Едно утро

кога сонцето доби син

кога нашите дела имаа длабоки корења

ѓевреците во продавницата 

муабетеа гласно

ги изедоа лоши луѓе

ги избришаа пораките за мир 

од нашите глави

и засадија немири во нашите дворови,

а во нивните очи висеше зло.

 

 

 

 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting