[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Позајмувам златни облеки од зајдисонцето

за да го оставам без звид

оној што ме нема

затоа што не ме заслужува. 


Свадбарски тапани се слушаат

додека ја чистам долгодишната прашина 

напластена на чешелот.


Кога полноќ 

ќе слезе над нашите куќи 

златните облеки

ги оставам врз главите на сончогледите.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting