[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ако најлошите од душманите

влезат во нашиот заеднички дом 

ќе ја испијат водата од водопадите

ќе донесат темни облаци

ќе ги грабнат иконите од старите цркви

ќе ги расплачат убавите жени. 


Нека ги остават планините да дишат

со полно срце

нека ги остават големите поети да бидат великани,

а малите поети да си играат со граматика и правопис. 

 

Ако најлошите меѓу непријателите 

дојдат во земјата на моите чекори,

наеднаш ќе ги украдат детството, младоста и староста. 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting