[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ги праќаш змиите да ме изедат

додека се вртам по едно неродно дрво.
Ги тераш ветрот и дождот
заедно да ми го превртат чадорот
и животот наопаку.
Ме бришеш од секаде,
а јас се појавувам на сите страни 
за да ти покажам дека нема спас
од звукот на моето име. 

Posted by Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting