[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Ако ја купат ноќта

ние ќе го украдеме денот. 

 

Ако ги запалат нашите села

ние ќе им подариме оган што не се гаси. 


Ако бидат неправедни кон нас

ние ќе ги поразиме со нашата вистина

да не знаат што е што

да не знаат кој е кој. 

Posted by Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting