[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Влегувам во завеса од дожд 

за да видам една македонска свадба 

да го слушнам тапанот во моето срце

да ја пронајдам есента во мене

да ги сретнам луѓето

што ме прават среќна

влегувам во една завеса од дожд

знаејќи дека една капка 

може да изгаси 

планини запалени од омраза.

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting