[Ukupno:1    Prosječno:5/5]

Јас сум големо сонце
еден ден ќе мораш да ми признаеш
ќе ги фрлам зраците
на сите острови,
континенти,
на зимзелените борови иглички
ќе поставам златни завеси наместо граници
јас сум самоуко и посебно сонце
еден ден ќе те натерам
да ја признаеш мојата независност и убавина.

 

 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting