[Ukupno:0    Prosječno:0/5]
Помина уште една година во инерција
со симбиоза од страв и гнев
како векна леб
исечена и набрзина изедена
помина уште една година
во која сретнав луѓе
што себе си не се познаваат
и кога немам причина да славам
затоа што годината си оди
своите очи ги оставам
во уморните полиња
на екранот од компјутерот. 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting