[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Во мене е вечноста

што не може да се допре со поглед.


Бегам од моите луѓе 

што веќе не ги поседувам, 

во овој живот под ѕвезди што се ронат, 

во ова поле со неспокој, 

во бескрај со нишан од желби. 

Составувам коцки за минимум среќа,

меѓу прстите ми се раѓаат стихови 

од празни зборови, 

и во сон чекорам тивко, 

а во мене е вечноста 

создадена со раката на уметноста. 

 

Autor Sanja MKD

Ziveam vo Kumanovo,Makedonija. Po profesija sum novinar. Poezija pisuvam od osnovno uciliste.

Odgovori

Subscribe without commenting